Web Analytics

Ogräs Olika Sorter

Ogräs i gräsmattan? Bra tips för att få bort ogräs

Det finns ett antal sorter som bara bildar bladverk första året och som blommar, bildar frön och dör år två, dessa kallas tvååriga. Sen har det plöjts ner för att bli näring till vetet som nu ska bilda ett kraftigt rotsystem som klarar vintern. Förutom alla olika sorters gräsmatta som finns att välja på, finns två sorter som är vanligast i europa:

Ogräs Olika Sorter. Olika grödor har olika stark konkurrenskraft, men generellt kan man säga att jämn uppkomst, optimal täthet på sådd eller plantering och snabb etablering är grundpelarna för att göra grödan motståndskraftig mot både skadegörarangrepp och ogräs. Under sommaren kommer vi inom angivna områden på vår lott studera och dokumentera olika sorters ogräs.

Olika sorter av samma växtslag har olika egenskaper så som. Vara snabbväxande, allelopatisk mot ogräs, konkurrerar och undertrycker ogräs, minska läckage av näringsämnen, öka jordstrukturen m.m. Dessa är enkla att hitta, lätta att använda och smakar framför allt gott! Det finns många olika alternativ, och vad som passar bäst beror både på läge, jord och den personliga stilen.

Ogräs i gräsmattan? Bra tips för att få bort ogräs

Source: www.dinbyggare.se

Sorterna heter birko och avenir och är tidiga envägshybrider med hög stärkelsehalt och en bra stjälkstyrka.

5 sorters ätbart ogräs för nybörjaren Landleys Kök

Source: www.landleyskok.se

Ogräsen ser lite olika ut beroende på var i landet man bor.

RANDOM POSTS

  • Post By Jame
Kakor Till Jul
  • Post By Jame
Sockerkaka I Langpanna
  • Post By Jame
Olof Gustafsson Pappa